Kjøper deler av Franzefoss

BA Gjenvinning AS har gått inn på en avtale om å kjøpe Franzefoss Pukks gjenvinningsvirksomhet innen tungt BA-avfall.

De vil nå blant annet kunne tilby mottak av tungt BA-avfall på flere steder i Oslo, Trondheim og Bergen.

- Det har foregått forhandlinger om sammenslåing en tid, og partene har nå kommet til enighet om en avtale, sier daglig leder i BA Gjenvinning AS, Edgar Dønåsen.

BA Gjenvinning AS som er markedsledende innen sitt område, vil i tillegg til stasjonær virksomhet, fortsette med mobile oppdrag for eksterne kunder.

Etter at Grønmo-mottaket ble avviklet i fjor har BA Gjenvinning kun hatt sporadiske mottaksplasser i Oslo og Akershus.

- Det er derfor gledelig at vi nå sammen med Franzefoss, som besitter flere godkjente mottaksplasser i og omkring Oslo, kan få muligheten til å satse på ytterligere videreutvikling av den tekniske kunnskapen om gjenbruksprodukter og dets bruksområder som er opparbeidet de siste 7 - 8 år, sier Dønåsen.

BA Gjenvinning vil også i langt større grad enn tidligere kunne tilby komplette pakker fra riving til gjenbruk ved at virksomheten også kan tilby transportleddet utført fra egne rekker. AF Decom har investert i seks nye vogntog som kan settes inn når transportbehovet melder seg. Lars Tore Røen hos AF Decom kan fortelle at fire lastebiler med hengere er levert og tilgjengelig for oppdrag allerede. I tillegg klargjøres to semitrailere for levering med det første.