Ut med SV

Velgernes dom er klar.  Etter at SV har mistet 50 prosent av sin oppslutning, kan det ikke lenger være tvil. SV må ut av Regjeringen.

 

Makan til katastrofe for et parti skal man se langt etter. Spørsmålet er om Kristin Halvorsen som nå tydelig nyter av maktens glans, har evne og vilje til å ta konsekvensen av nederlaget med å trekke seg som statsråd. Gjør hun ikke det, er vi redd partiet et helt utradert til neste valg. Om statsminister Jens Stoltenberg og Arbeiderpartiet som er en av valgets vinnere, kan godta en slik utvikling er en annen sak.

Vi regner med at det blir en heftig debatt i SV i dagene som kommer. Noen tror at det er godt nok at man skifter ut noen statsråder. Det tror ikke vi.

Ellers gleder det at velgerne i mange kommuner ga et tydelig signal om at dette var et lokalvalg. Noen trosset også toppledelsen i partier ved å gjøre ting helt på tvers. Vi synes opplegget i Bø i Vesterålen hvor Høyre og Arbeiderpartiet stilte fellesliste var spennende. Der er man mer opptatt av praktisk politikk enn av gamle ismer.

 

Vi trenger nå mer enn noen gang realpolitikere til å styre dette landet. Det å ha SV ved rattet i det viktige Finansdepartementet er i alle fall helt bak mål. Der må vinnere sitte, ikke tapere.