Skanska bygger ny kai for oljerigger

Vestbase slapp i ettermiddag nyheten om at de skal bygge ny dypvannskai på østområdet for 50 mill. kroner. Kaia skal ta imot store oljerigger og boreskip, skriver Tidens Krav.

 

 

 

 

Skanska har allerede fått byggeoppdraget. Den nye dypvannskaia skal være operativ fra mars neste år, opplyser adm. direktør Alf G. Dahl i Vestbase AS.

I sommer har han vært i tett dialog både med Statoil og Shell for å få til den tekniske løsningen og et økonomisk grunnlag for å få dette prosjektet gjennomført.

Konkurransefortrinn

- En slik kailøsning vil være den eneste i sitt slag i Midt-Norge og et viktig konkurransefortrinn for Vestbase. Nye spesialfartøy og tyngre utstyr offshore stiller stadig større krav til støttefunksjonene på land, sier Dahl.

Den nye dypvannskaia er beregnet å koste over 50 millioner kroner.

Den vil få en dybde på 20 meter og en kailengde på 100 meter, med gode fortøyningsmuligheter for større offshorefartøyer, oljerigger og boreskip.

Blant annet kan de ta imot verdens største boreskip «West Navigator». Kaia vil også være spesialutviklet for tunge løft.

«Strategisk investering»

- Byggingen av en slik kai på Vestbase bekrefter den styrke og løfteevne som finnes i basemiljøet i Kristiansund når prosjektene er riktig. Dette er en svært viktig strategisk investering som vil gi basen tilgang på ny aktivitet og nye oppdrag, sier Dahl.

Prosjektering og bygging av kaia starter umiddelbart. Vikan Eiendom er byggherre, mens vestbase skal inngå en langsiktig leiekontrakt med eiendomsselskapet og stå for drift og vedlikehold av kaia.

Vestbase blir større

Vestbase i Kristiansund består av rundt 60 ulike bedrifter med rundt 750 ansatte.

Det nye arealet vestbase Øst tas nå i bruk, slik at baseområdet totalt er på 410.000 kvadratmeter.

Basen har ellers ni kaier og 55.000 kvadratmeter bygningsmasse.