Aksjonister ved omstridte Malmøykalven

Aksjonister som protesterer mot dumpingen av giftig slam ved Malmøykalven i Oslofjorden, gikk fredag morgen til aksjon mot lekteren som dumper de giftige massene.

Aksjonen startet litt over klokken halv seks. Leder for Folkeaksjonen mot giftdumping i Oslofjorden Knut Hallan og leder for Neptun, Frank Hugo Storelv, bordet lekteren for deretter å lenke seg fast.

Folkeaksjonen krever umiddelbar stans i dumpingen. De viser til en rapport som ble lagt fram torsdag, som ifølge aksjonsgruppen beviser spredning av dioksinlignende stoffer i sterkt forhøyede konsentrasjoner i sjøen ved dumpestedet.

- Dette er den tredje rapporten som beviser spredning av miljøgifter fra oppryddingen i Oslo havn, denne gang av et stoff som ikke har vært undersøkt før tillatelse ble gitt og som heller ikke omfattes av det såkalte miljøregnskapet til Oslo Havn, heter det i en pressemelding fra aksjonistene.

Operasjonsleder Olaf Erdal i Oslo politidistrikt var ikke kjent med aksjonen da NTB snakket med ham like før klokken 6.30 fredag morgen.

- Vi rykker ikke ut med det første. Det er vaktskifte og ikke har vi båt, så den saken overlater jeg til det påtroppende daglaget, sier Erdal til NTB.