Upright-serien utvides

Som følge av overtakelsen av Snorkel International, har UpRight Powered Access utviklet seg til å bli en produsent som kan tilby et komplett spekter av løftbare arbeidsplattformer.

UpRights eier, Tanfield Group Plc, har fullført sitt USD 100 mill. oppkjøp av Snorkel. Selskapet har to fabrikkanlegg i Kansas samt ett på New Zealand, og har over 500 ansatte globalt. Det vil imidlertid være UpRight Powered Access som blir Tanfields hovedmerke for løftbare arbeidsplattformer i Europa, Midtøsten og Afrika.

UpRight kunngjorde i dag (2. august 2007) at ti tidligere Snorkel-modeller skal inngå i selskapets produktserie, og disse består av tre sakselifter for ulendt terreng, tre lifter med leddelt kranarm samt fire rette teleskoplifter med arbeidshøyder på opp til 40 m.

Administrerende direktør i Tanfield Group Plc, Darren Kell, har følgende kommentar: "Takket være vår investering kan UpRight som produsent tilby et komplett produktspekter allerede fra starten og få et like godt navn innen bom- og sakselifter for ulendt terreng som selskapet har innen elektriske lifter.

For oss gir dette to umiddelbare fordeler. For det første vet vi at det i vårt globale nettverk av uavhengige distributører eksisterer betydelig oppdemmet etterspørsel etter sakselifter for ulendt terreng og lifter med bedre kranarm kapasitet. For det andre blir vi, som produsent av et komplett produktspekter, allerede invitert av store utleieselskaper til å levere omfattende anbud.

Vi kan nå konkurrere med enhver annen stor produsent av løftbare arbeidsplattformer og er sikker på at vi vil vinne nye kunder på slike selskapers bekostning".

Enkelte av de nye maskinene vil bli produsert ved UpRight sitt Vigo Centre i Washington, UK.

Richard Tindale, salgs- og markedsdirektør i UpRight, sier: "Ved oppkjøpet av UpRight i fjor ble det helt klart at kundebasen vår ønsket en komplett serie av høykvalitets bom- og sakselifter for ulendt terreng, og det er akkurat det vi ønsker å tilby.

Disse produktene er helt forenlige med vår "hold det enkelt" etos som går på å tilby våre kunder robuste, pålitelige og brukervennlige maskiner som er kostnadseffektive og enkle å vedlikeholde.

Samtlige av de ti nye modellene har blitt utprøvd og testet som del av Snorkel-serien både i Nord-Amerika og Europa, og har et misunnelsesverdig renommé for høy kvalitet og holdbarhet. Vi forventer derfor betydelig etterspørsel i en tidlig fase".