Ullevaal-oppdrag til Reinertsen

Vital har tildelt Reinertsen AS i oppdrag å bygge ut Ullevaal Stadion for 550 millioner kroner.

Byggingen tar til i oktober i år, og skal være ferdigstilt i september 2009.
Reinertsen AS vant anbudskampen om å bli totalentreprenør. Vital og Reinertsen AS har samarbeidet om byggeoppdrag tidligere, deriblant TMV-Odden.

Vital bygger ut Ullevaal Stadion med blant annet nytt hotell og en av landets aller største kongressaler. Det er inngått langsiktige avtaler med henholdsvis Thon Hotels og Ullevaal Business Class (UBC), som eies av Norges Fotballforbund.

Nytt hotell
Prosjektet omfatter en kraftig utvidelse av kjøpesenteret på Ullevaal Stadion, nytt hotell med 144 rom, ny kongressal med plass til 800 personer samt gjenoppbygging av idrettsarenaen Bergbanen.

- Sammen med dyktige samarbeidspartnere ønsker Vital å gjøre Ullevaal Stadion til et enda mer komplett møtested. Vi skal bygge videre på den unike posisjonen nasjonalanlegget har i folks bevissthet, sier eiendomsdirektør Ole C. Knudsen i Vital.

53 000 kvm
Vital vurderer å bygge ut i alt 24 000 kvm, en betydelig utvidelse fra dagens utleieareal på 35 000 kvm. Kjøpesenteret utvides med 5000 kvm til 11 300 kvm, i tillegg kommer oppgradering av utearealet. Hotellet blir på 5000 kvm fordelt på fire etasjer, og skal drives av Thon Hotels. Kongressalen fordeler seg på 1500 kvm over to etasjer.

Bergbanen, som har ligget brakk i noen år etter utvidelsen av T-banen, vil bli gjenoppbygd med kunstis om vinteren og kunstgress om sommeren. Under banen planlegges en parkeringskjeller på i alt 7000 kvm. Vital skal også bygge nytt klubbhus som overdras Ullevål IL på 600 kvm.

Vital er en av landets største private eiendomsbesittere med en markedsverdi på sine eiendommer på 28 milliarder kroner ved inngangen til 2007. Datterselskapet Vital Eiendom forvalter ca 1,5 millioner kvadratmeter.