Fred hele veinettet

Vittige tunger har talt til oss i forbindelse med at Riksantikvaren vil frede 40 bruer rundt om i landet.  Fred hele veinettet, sier de. Mesteparten av veinettet er nemlig så gammelt at det er modent for museum.

 

Egentlig skulle det ikke vært tillatt å kjøre på mange av veiene så skjøre og elendige som de er, fortsetter de vittige tungene.

 Ja, vi forstår dem som reagerer. På den annen side synes vi at det er flott at vi kan frede et tverrsnitt av prosjekter som har vært med på å skape utvikling i veinettet. Hadde vi enda brukt forholdsvis like mye penger på vei- og jernbaneutbygging som man gjorde i gamle dager, ja, da har vi ikke hatt problemer i dag. Dessverre er vei- og jernbanebevilgninger blitt salderingsposter i rike Norge. I dag pumper staten trafikantene på alle måter for å fylle opp en fra før overfylt statskasse. Det er selvsagt politikerne som har skyld i dette.

Nå loves og lyves det over en lav sko. Mange politikere snakker varmt om mer penger til samferdsel også i denne valgkampen. Men det blir med talemåtene er vi redd...