Løft for produksjonen

Tekniska Mässan tar nå skrittet helt ut og blir en arena med hovedvekt på teknikk og løsninger for produktutvikling, automatisering, produksjon og logistikk.

Den tidligere fokuseringen på lager og transport annet hvert år forsvinner, og erstattes av en årlig industrimesse der besøkende og utstillere kan kjenne seg igjen år etter år.

I år er det premiere for områdene "Montering" og "Underhåll". Dette er to bransjer som stadig får større betydning for en velfungerende produksjon og produksjonsøkonomi. Presentasjonene her skjer bl.a. i samarbeid med IVF, Svenskt Monteringsforum, Utek, Föreningen Underhållsteknik samt Underhållsföretagen.

- Alt dette gir messen en klarere profil som ledende industrimesse, og innholdet gjenspeiler dagens situasjon og tilbud hvor de forskjellige områdene mer og mer flettes sammen i en ubrutt kjede, forklarer Bjørn Lindforss, som er prosjektleder for Tekniska Mässan. Overgripende for hele messen er at det som vises har en økonomisk kopling til bedriftens resultat. Vi satser derfor spesielt på å formidle kunnskap om hvordan produktiviteten kan forbedres - via flere konferanser, seminarer og andre aktiviteter.

Logistikk får i den nyetablerte avdelingen "Logistics" en fremtredende plass på messen. Her vises mange nyheter - ikke minst innen RFID-området. Bl.a. vil Svensk Handel presentere RFID-baserte nyheter for detaljhandelen, som kan endre våre hverdagsinnkjøp i fremtiden.

ABB Robotics er en av mange kjente utstillere som viser nyheter. I høst presenteres forskjellige robotnyheter og også en ny, totalautomatisert sveisestasjon som kan flyttes fra ett sted til et annet - som nå et blitt en nødvendighet for en moderne, fleksibel produksjon.

Tekniska Mässan 2007 holder åpent fra tirsdag 16. oktober til og med fredag 19. oktober. Utstillingen belegger A- og B-hallene på Stockholmsmässan. I C-hallen blir det spesialvisninger. Av aktiviteter kan nevnes svensk truckfører-mesterskap, Match Making for Business, PLM-strategi, "Vision" samt "Embedded Conference Scandinavia".

Tekniska Mässan 2007 har følgende produktinndeling: Montering, industriteknikk, produksjonsutvikling, skjæreteknikk, verktøy, effektiv platebearbeiding, sammensetting, logistikk samt vedlikehold for driftssikker produksjon.