St. Svithun skole

St. Svithun skole

St. Svithun skole

Sted: Stavanger

Totalkostnad: 105 millioner kroner

Bruttoareal: 33.400 kvadratmeter

Prosjekttype: Rehab

Byggherre: Stavanger eiendom

Arkitekt og prosjekteringsgruppeleder: LINK signatur

Prosjektleder: Pyramide

Byggeleder: Epcon

Totalentreprenør: Entreprenørfirma Kvia

Rådgivere: RIB: Procon Stavanger - RIV: Rambøll - RIE: Ekrheim Elconsult

Underentreprenører og leverandører: Biokartlegging: Lavtox - Miljøkartlegging: Polygon Bergen - Grunn og betong: Kruse Smith - Tømring: Artel - Mur: Murm. Haldor Meling - Himlinger: Byggm. Øystein Torgersen - Fasade: Chem-Con - Gulvlegging: Thorstein Lund - Malerarbeid: Lund & Vaaland - Rørlegger: Hellevik VVS - Ventilasjon: Dalane Klima - Elektro: Bravida Norge - Tele: Teknisk Bureau - SD: Gunnar Karlsen - Heis: Heis-Tek - Miljøsanerer: Alfa Service Senter - Rehab trapper: AMT Terrasso Sør - Biosanering: Skadedyrsenteret - Renhold: Allrent - Transport: Eltervåg Transport

St. Svithun skole på Storhaug i Stavanger sentrum har vært gjennom to år med totalrehabilitering.

St. Svithun skole ble bygget i 1918-19, og er på 33.400 kvadratmeter. Den er oppkalt etter Stavangers skytshelgen, og tegnet og oppført av byarkitekt Johs. Th. Westbye. I dag er St. Svithun en ungdomsskole, men det har også vært realskole og gymnas i bygget. Wathne forteller at skolen har 325 elever fordelt på 17 grupper og 40 ansatte.

Rehabiliteringsarbeidet er kostnadsregnet til 105 millioner kroner.

Tiltakshaver er Stavanger eiendom. Arbeidet startet i oktober 2005, og har vært utført i delte entrepriser.

St. Svithun skole har en hovedfløy mot Vikedalsgata og to sidefløyer, som til sammen danner en u-form rundt skolegården. Bygget har bærende konstruksjon i betong med forblending i pusset eller malt mur, samt noen innslag av granitt. Takene er tekket med takstein.

Byggeleder Ottar Toppe i Epcon forteller at rehabiliteringsarbeidet har vært krevende, dels på grunn av betydelige endringer underveis.

Sivilarkitekt Erik Thesen i LINK signatur sier at mye av arbeidet har gått ut på å få til åpne planløsninger, og skape kontakt mellom ulike baseareal. - Vi har i størst mulig grad tilnærmet oss det vi ville gjort hvis vi skulle føre opp et nytt skolebygg. Vi har åpnet korridorer og brukt innvendige glassvegger og skyvedører. St. Svithun skole har nå langt på vei fått universell utforming, og er tilpasset moderne undervisningsmetoder. Jeg tror det har blitt et bygg som vil være livskraftig i mange år.


Flere prosjekter