Sterk vekst for SWECO Grøner

SWECO Grøner fortsetter å vokse. Med en omsetningsøkning på 26 prosent og et driftsresultat på 28,8 millioner kroner, har det rådgivende ingeniørselskapet et godt første halvår.

Konsulentselskapets omsetning gikk opp fra 263,0 til 331,5 millioner kroner sammenlignet med fjoråret. Driftsresultatet steg med 39 prosent til 28,8 millioner, mens antall årsverk økte fra 484 til 534. Det svenske morselskapet SWECO kan vise til en samlet omsetningsøkning på 20 prosent og et driftsresultat på 240,4 millioner SEK, opp 30 prosent fra i fjor. 

- Vi opplever sterk etterspørsel etter vår kompetanse innen hele spekteret av ingeniørtjenester, fra kunder i både offentlig og privat sektor - i Norge og internasjonalt, sier Vibecke Hverven, adm. direktør i SWECO Grøner.

SWECO Grøner er en av Norges ledende leverandører av rådgivningstjenester innen areal og transport, bygg og anlegg, energi, vann og miljø samt tekniske installasjoner. Selskapet har over 500 ansatte fordelt på hovedkontor og 14 regionkontorer.

Nylig inngikk SWECO Grøner en rammeavtale med AS Oslo Sporveier for planlegging av kollektivtiltak i hovedstaden. Som et første oppdrag skal selskapet utrede en mulig forlengelse av Holmenkollbanen fra Frognerseteren til Tryvannshøyden. I løpet av siste halvår fikk SWECO Grøner i oppdrag å prosjektere tekniske installasjoner i RECs nye fabrikk i Porsgrunn. I samme periode har Sargas AS gitt selskapet jobben med å forprosjektere det planlagte kullkraftverket i Kvinnherad, som vil bli bygd med en ny, norsk teknologi for full CO2-rensing.

- I tillegg til en høy grad av organisk vekst, står oppkjøp av regionale aktører for en del av den totale veksten, sier Vibecke Hverven.

Siden januar 2006 har SWECO Grøner kjøpt opp følgende selskaper:

* RIBA Kristiansand: Rådgivende ingeniørvirksomhet i Kristiansand med et bredt kompetansespekter

* E-CO Tech: Kompetansebedrift som har levert tjenester innen miljø og energidistribusjon

* Rye Kittelsen: Rådgivende ingeniørvirksomhet i Porsgrunn med spesialkompetanse innen tekniske installasjoner

* AT Consult: Rådgivende ingeniørvirksomhet i Narvik med betydelig erfaring i å løse utfordringer i arktiske områder

* Nordnorsk Byggekontroll Finmark AS: Ledende leverandør av rådgivende ingeniørtjenester i Nord-Troms og Vest Finmark, med kontorer i Alta og Hammerfest