Over 500 omkommet i flom i Kina

Vannstanden er steget til et kritisk nivå i flere av Kinas store elver og over 500 mennesker er omkommet. Flommen sprer seg, og en tornado har herjet 33 landsbyer.

Selv om over 500 mennesker er omkommet, har flommen ikke fått samme oppmerksomhet som flommen i England, der det er meldt om tre døde.
Fire personer er omkommet etter at de ble feid av gårde av flom i de nordvestlige provinsene Gansu og Xinjiang, melder nyhetsbyrået Xinhua.

En tornado, en voldsom virvelstorm, herjet 33 landsbyer i Yinshang fylke i den østlige Anhui-provinsen. Landsbyene var fra før blant de verst rammede i flommen som har tvunget vekk hundretusener av mennesker i samme område. Ifølge avisen Kinas ungdomsblad har stormen revet opp med røttene eller brukket over 100.000 trær.

I den sørvestlige Guizhou-provinsen er minst en person omkommet og 645.000 evakuert etter kraftig regn og storm denne uken.

To elver i det vakre Xiangxi-området i Hunan-provinsen er steget sju meter høyere enn normalt, og flere demninger har måttet åpne flomportene.

I Hubei-provinsen er 26.000 mobilisert for å kontrollere og forsterke elvebreddene langs Yangtze-elva, Kinas lengste, og dens største tilførselselv Han-elva.

Storbyen Wuhan i det sentrale Kina ligger ved Yangtze-elva og er på tå hev fordi vannstanden var steget til over 25 meter tidlig torsdag, det høyeste i år. Farenivået er 27,3 meter, og vannet ventes å stige også de kommende dagene.