Vei stengt i to dager etter snøras

De fleste av oss ser fram til en sommerferie med sol, sand mellom tærne og friske sjøbad. Men i Stryn i Sogn og Fjordane er riksvei 258 stengt på grunn av snøras.

- At det går snøras over veien i slutten av juli er utrolig spesielt, sier styreleder Håvard Skibenes i eierselskapet til Stryn Sommerskisenter, Stryn Glacier Mountain.

Snøraset er ifølge Sunnmørsposten rundt 20 meter bredt, og har gått mellom Videseter og Stryn Sommerskisenter, rundt 1.030 meter over havet.

Veien opp til Sommerskisenteret har vært stengt siden raset gikk lørdag kveld, og skilystne sommerturister har måttet ta omkjøringen om Grotli for å få kjent sommersola mot ansiktet i skiløypene.

- For mange turister fra utlandet vil det kanskje være litt eksotisk med snøskred i juli, sier Skibenes til NTB.

Krister Kristensen i Norges Geotekniske Institutt sier det ikke er uvanlig med snøras i juli i områdene rundt Stryn.

- Det kommer an på snøforholdene og temperaturene. Når vi har hatt en så kaldt sommer som det har vært store deler av juli vil den naturlige avsmeltningen gå saktere, og når det blir en brå forandringer og plutselig varmere i været, slik som vi opplevde lørdag og søndag, kan snø som ligger bratt til løsne og rase ut fra fjellsidene, sier Kristensen til NTB.