SV-politiker vil ha privat millioninvestering i tog

Sosialistisk Venstrepartis Hallgeir Langeland oppfordrer Stein Erik Hagen til å investere i utbygging av høyhastighetstog her i landet.

Langeland slår tilbake etter at Hagen i et innlegg i Aftenposten nylig etterlyste større handlingskraft fra regjeringen for å få i gang høyhastighetsbane i Norge.

- Hagen klager over at vi politikere er lite visjonære. Rogaland SV har jobbet for høyhastighetsbane i 15 år, og nå har regjeringen satt i gang utredning av høyhastighetstog i Norge. I stedet for å klage, bør Hagen handle selv, sier Langeland til Stavanger Aftenblad.

Flere norske kommuner og privatpersoner har spyttet penger inn i Norsk Bane AS, som arbeider for høyhastighetstog i Norge. Langeland oppfordrer Hagen til å bli med på laget.

- Jeg tar ham på ordet og sier: Her finnes et ferdig konsept, og planer om akkurat det Hagen etterlyser. Dersom han virkelig ønsker seg høyhastighetstog er det bare å legge penger i kassen, sier Langeland.

Langeland mener Hagen bør være i stand til å legge minst 100 millioner kroner på bordet.

- Jeg foreslår at han investerer 50 ganger det han har gitt til Frp. Han ga 2 millioner, så da er regnestykket enkelt, sier Langeland.