Liverpools stadionplaner klare

Tegningene til Liverpools nye arena i Stanley Park er ferdige og vil bli offentliggjort 25. juli.

 

- Tegningene er nå endelig ferdige. De er spektakulære og jeg kan ikke vente til at alle får mulighet til å se dem, forteller eier Tom Hicks. Amerikaneren kjøpte Liverpool FC i februar sammen med landsmannen George Gillett jr.
Noe av det første amerikanerne gjorde var å revurdere allerede godkjente byggeplaner om et nytt stadion i Stanley Park med kapasitet på 61.000 sitteplasser, et steinkast fra nåværende Anfield.

Nå er de nye tegningene ferdige. Kapasiteten vil være den samme, men de nye planene innebærer et bygg som det senere vil kunne være mulig å øke til en stadion med plass til nesten 80.000 tilskuere.

- Jeg tror våre fans vil elske dette, fortsetter Hicks. - Det er en veldig kreativ arkitektur, moderne, men også unik for Liverpool. Alt er sentrert rundt The Kop, som vil bli som en symfoniscene i konserthallen.

Tegningene vil bli offentliggjort 25. juli, og timeplanen for Liverpool er at man håper alt vil være godkjent til at man kan begynne å grave innen nyttår. Før sesongen 2010/11 skal «nye Anfield» være klart.