Døde av hjernehinnebetennelse på Ormen Lange

Kommunelegen i Aukra opplyser at smittefaren er liten etter at en mann døde av hjernehinnebetennelse på Ormen Lange-anlegget onsdag.

Fredag kom svaret fra Rettsmedisinsk institutt ved St. Olavs hospital, og konklusjonen er at den 25 år gamle mannen fra Polen døde av hjernehinnebetennelse.


Foreløpig er ingen smittet av sykdommen, men helseetaten i Aukra kommune setter inn ekstra bemanning i helgen på grunn av dødsfallet.


- Jeg vil fungere som bakvakt i helgen, og være en ekstra ressurs. Vi har fått inn noen enkelttilfeller i dag, men ingen av symptomene har ført til mistanke om hjernehinnebetennelse, sier kommunelege Roald Borthne i Aukra til NTB.


Han vil anbefale ansatte på anlegget om å unngå harde treningsøkter i helgen, og ta kontakt med helsetjenesten hvis de skulle få influensalignende plager, som kvalme, hodepine, oppkast og nakkesmerter.


Inkubasjonstiden, perioden fra man blir smittet til sykdommen bryter ut, tar vanligvis tre til fire dager.


Informasjonssjef i Hydro Kama Holte Strand sier til NTB at de er i løpende kontakt med kommunelegen, og at arbeidet på anlegget går som normalt fredag.