Fire km ny firefelts E6

Ytterligere fire kilometer av den utvidede E6 gjennom Østfold er nå tatt i bruk, halvannet år før planlagt.

I de opprinnelige planene skulle ikke de fire kilometrene stått ferdig før senhøsten 2008 når firefeltsutbyggingen gjennom Østfold skal være fullført, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

-Vi er veldig glad for å kunne åpne enda en ny trafikksikker strekning på E6 gjennom Østfold. Entreprenøren Mesta har stått på for å få ferdigstilt vegen og tidspunktet kunne ikke ha passet bedre, i og med at feriesesongen er i gang med påfølgende høye trafikktall på E6 gjennom Østfold, sier prosjektleder i Statens vegvesen Erik Gressløs.

De fire kilometrene går fra Svingenskogen (Halden-avkjøringen) til Slang. Dermed er utvidelsen av E6 ferdig fra svenskegrensen til Sarpsborg grense, og fra Sollikrysset nord for Sarpsborg til Vinterbru.


Regnproblem

Regnet skapte problemer for vegmerkingen, derfor ble vegen tatt i bruk en dag forsinket. Sist uke ble trafikken flyttet over på de to nye feltene mellom Alvim og Kalnes, slik at arbeidene med å ruste opp eksisterende veg kunne starte. I løpet av denne uken skal det samme skje på strekningen mellom Solberg og Årum.

- Dette arbeidet er veldig væravhengig, så i likhet med feriefolket krysser vi fingrene for finvær, sier Gressløs.