Kronprinsparet har kjøpt hyttetomt i Uvdal

Kronprinsparet har kjøpt to hyttetomter i Nore og Uvdal kommune i Buskerud. Kjøpekontrakten ble signert tirsdag.

Det bekrefter Slottets informasjonssjef Astrid Versto overfor NTB. Hun opplyser at kronprinsparet ønsker å komme i gang med bygging så snart som mulig og at de også ønsker å benytte lokale krefter i byggeprosessen.


Når hytta kan tas i bruk har hun ingen formening om.


Laagendalsposten melder at kjøpekontrakten er inngått med Uvdal utmarkslagt og omfatter to tomter i Nore og Uvdal kommune. De kan føre opp hytter på opptil 150 kvadratmeter på hver av tomtene.


En tomt til politiet
- Den ene av tomtene vil bli disponert av politiet, og det er viktig, sier Astrid Versto til NTB.


Hun bekrefter at paret vil komme i gang så fort som mulig, men kan ikke kommentere om det allerede foreligger tegninger. Hun vil heller ikke si noe om ytterligere planer.


- Har kronprinsparet vært på befaring?


- Det kan jeg bekrefte, sier en ellers ordknapp Versto.


To befaringer
Ifølge Laagendalsposten har kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit vært på minst to befaringer i Nore og Uvdal de siste månedene, første gang 20. oktober i fjor. Minst en av disse befaringene har vært i Fjellsnaret hyttegrend, en miljøvennlig hyttegrend med laftehytter like ved Uvdal Alpinpark.


Lars Sønsteby, en av ti grunneiere i Uvdal utmarkslag, som sammen står bak Fjellsnaret hyttegrend, bekrefter tomtesalget overfor NTB.


- Det kan jeg bekrefte, men skal du ha flere kommentarer må du kontakte Slottet.