Tror skolebrann var påsatt

Politiet tror brannen på Rom skole i Askim i Østfold søndag morgen var påsatt. Noen har trolig rygget en bil inn hovedøren for å bryte seg inn.

 

Vitner meldte fra at det brant på skolen klokken 6, og skolebygningen var overtent da brannvesenet kom til stedet. Brannfolkene klarte å hindre flammene i å spre seg til andre bygninger, og brannen var slukket i 7.20-tiden.
Det ble funnet en personbil inne i den brennende skolen, og politiet mener derfor at brannen kan ha blitt påtent.

- Bilens eier har forklart at den har stått parkert utenfor skolen et par dager. Det later til at noen har rygget bilen inn gjennom hovedinngangen for å bryte seg inn, sier operasjonsleder Jan Eivind Myklatun i Follo politidistrikt til NTB.
Røykdykkere som søkte gjennom bygningen fant ingen personer der inne. Ingen personer er skadd, og ingen er savnet etter brannen.

Politiet har ingen mistenkte i saken, men sier det er flere spor å gå etter.
- Vi har tauet inn en bil som sto i nærheten av skolen. Det er bilens plassering og andre spor som gjør at vi ser den i sammenheng med saken, sier Myklatun. Han sier politiet har vært i kontakt med bilens eier, og understreker at denne personen ikke er mistenkt i saken.

Brannvesenet drev søndag morgen etterslokking på branntomta. Hovedbygningen har fått store materielle skader, blant annet har flammene brent et stort hull i taket.
Teknikere skal undersøke branntomta for spor. Denne delen av etterforskningen vil trolig starte først mandag.