Starter byggingen i Sotsji

Nå skal løftene bli virkelige. Budlederen mener OL-tildelingen vil fremskynde utviklingen i Sotsji og Russland.

 

Sotsji starter umiddelbart med byggingen av fasiliteter til vinter-OL i 2014 etter at de ble tildelt lekene med fire stemmers på Sør-Koreas Pyeongchang.

- Den olympiske komité (IOK) vil underrettes online hele veien via en russisk satellitt. Det kommer til å være video fra alle byggeområdene, sa budleder Dimitrij Tsjernysjenko.

Selv feiret den 40 år gamle reklameguruen seieren inn i de sene nattetimer sammen med kolleger.

Mandag flyr Tsjernysjenko til Sveits for å møte komiteens ansatte.
- Nå er tiden inne for å gjøre løftene virkelige. Styresmaktene må møte de kritiske manglene som IOK har påpekt, og vi må få på plass interessenter som administrasjonen og investorene, sa han.

Lære av FIFA
Den russiske havnebyen må bygge flere av anleggene fra starten av. Derfor blir det nødvendig med jevnlige kontroller opplyste IOK i en rapport forrige måned. Sotsjis vil ha to terminalgrupper, en i nærheten av byen og den andre i Krasnaya Polyana-fjellene.

Ifølge Tsjernysjenko er rundt 300 millioner norske kroner allerede tilgjengelige. Det første besøket fra IOK til OL-byen vil finne sted den 27. til 29. august.
40-åringen påpeker at OL-tildelingen vil sette i gang Sotsjis utvikling i et høyt tempo.

- Det vil fremskynde utviklingen i landet og forandre det, fortalte han og la til:
- I fremtiden synes jeg IOK bør bli inspirert av FIFA-programmet som skal utvikle fotballen i Afrika. Prosjektet har forandret livet til et helt kontinent.


Selv er budleren trygg på OL-suksess i eget hjemland.
- Vi har et veldig engasjert team som hadde et felles mål: Å bringe lekene til Russland, sier 40-åringen som ønsker å bli utnevnt til direktør for organisasjonskomiteen.