98,3 prosent har tilgang til bredbånd

98,3 prosent av befolkningen har tilgang til bredbånd. Det er fortsatt et lite stykke igjen til regjeringens mål om bredbånd til alle.

- Regjeringen har som mål å sikre alle tilgang til bredbånd, uavhengig av hvor i landet man bor. Rapporten viser at vi nå er i ferd med å nå et av de viktigste distriktspolitiske målene regjeringen satte seg i Soria Moria-erklæringen. Dette er jeg stolt av, sier fornyingsminister Heidi Grande Røys i en pressemelding.

Rapporten om bredbåndsdekningen i Norge viser at bredbåndstilgangen, fast eller mobil, vil øke til 99 prosent fram mot utgangen av året. Regjeringen har i statsbudsjettet for 2007 bevilget 255 millioner kroner til bredbåndsutbygging.

- Regjeringen har bevilget pengene som skal til. Nå er det opp til fylkene, kommunene og operatørene å bidra til å sikre de siste innbyggerne i landet denne viktige infrastrukturen, sier Grande Røys.

Oslo topper listen over bredbåndstilgang i fylkene med 99 prosent. Tilgangen vil være tilnærmet 100 prosent ved utgangen av 2007. Finnmark ligger i bunn, men ventes å ha økt tilgangen fra 88 prosent i fjor til 96 prosent innen utgangen av året.

Rapporten Bredbånd - Dekningsanalyse 2007 er gjennomført av Teleplan på oppdrag fra Fornyings- og administrasjonsdepartementet. Det er den mest omfattende kartleggingen av bredbåndssituasjonen i Norge noensinne.