Siste finpuss på E18 i Vestfold

Innspurten før gjenåpningen av E18 gjennom Vestfold fredag 6. juli pågår for fullt. Dagen før åpningsdagen er den siste kvalitetssikringen knyttet til sikringstiltakene i rute.

- Sluttfasen i sikringsarbeidet dreier seg nå om opprydning, feiing og vask av tunnelene, opplyser prosjektleder for sikringsarbeidene, Tore Gomo, Statens vegvesen Region sør.

Før trafikken settes på skal oppdaterte skiltløsninger være på plass og elektrosystemer testes sammen med sikkerhetsutstyr og kommunikasjonsløsninger mot Vegtrafikksentralen i Porsgrunn. Ny vegoppmerking foretas helt til slutt, skriver vegvesen.no.

I første omgang blir trafikken på den gjenåpnede E18-strekningen kjørt på fire felt, bortsett fra gjennom Hankekleivtunnelen og Løkentunnelen. Her blir det toveistrafikk i de nordgående tunnelløpene.

- Restarbeidene som gjenstår er å åpne Hanekleivtunnelen og Løkentunnelen for fire felts trafikk innen 1. oktober. Fra da av blir det trafikk på fire felt gjennomgående på hele strekningen, opplyser Tore Gomo.