NHO sier nei til skatt på jobb-parkering

Finansminister Kristin Halvorsens (SV) forslag om å skattlegge ansatte som får parkere gratis på jobben, blir avvist av NHO.

- Byrdene ved å rapportere inn en slik skatt vil langt overstige effektene, sier direktør Petter H. Brubakk i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Kristin Halvorsen mener det er prinsipielt riktig å skattlegge et slikt frynsegode, og lovte tirsdag å vurdere dette i framtidige budsjettrunder.

NHO-direktøren mener skatteforslaget er vanskelig å gjennomføre, ikke minst fordi bil mange steder i landet er eneste brukbare framkomstmiddel. Det er bare i de store byene at kollektivtilbudet er godt nok til at det kan være et alternativ til bilen, sier Brubakk.

Leder Arild Hermstad i Framtiden i våre hender er imidlertid av en litt annen oppfatning.

- Det er mange ordninger som er vanskelige å administrere, men som vi har fordi vi mener de er viktige. Skattlegging av gratis parkering er et av de mest effektive tiltakene for å få flere til å kjøre kollektivt, sier Hermstad som heller ikke kan se at slik skattlegging blir vanskelig å gjennomføre i distriktene.