Rekordnivåer på Oslo Børs

Høy oljepris og oppgang på børsene i USA og Asia førte til nytt rekordnivå på Oslo Børs onsdag.

Hovedindeksen endte på 516,9, en oppgang på 0,9 prosent.
Eitzen Maritime Services-aksjen var den soleklare vinneren på børsen onsdag med en oppgang på 53 prosent. Selskap leverer utstyr til skipsindustrien.
Danske Bank var største nettokjøper i aksjen. Det ble innført en kort børspause etter at aksjen hadde hatt en oppgang på over 20 prosent. Tirsdag kjøpte to innsidere aksjer i selskapet for rundt åtte millioner kroner, noe som kan ha vært et sterkt kjøpssignal.


På bunn havnet Simrad Optronics med en nedgang på 4 prosent. Selskapet er en global nisjeleverandør av nattutstyr og laserprodukter til militære og sikkerhetsorganisasjoner.

Oljeselskapene Statoil og Norsk Hydro går i pluss på grunn av den høye oljeprisen. Statoil aksje steg 2 prosent, mens Norsk Hydro-aksjene steg med 0,77 prosent til 230,50. Ifølge e24.no tror eksperter at oljeprisen kan stige til over 100 dollar fatet.

Finansmarkedet i USA var stengt onsdag på grunn av uavhengighetsdagen 4. juli. Tirsdagens amerikanske børser viste imidlertid oppgang, og den japanske aksjekursen steg forsiktig onsdag.