Håper å finne brannårsaken i dag

Politiet håper i løpet av mandag å finne årsaken til den eksplosjonsartede brannen i blomsterbutikken på Lillestrøm.

Klokken 9.30 mandag morgen fortsatte politiet og Kripos de tekniske undersøkelsene i brannruinen i Lillestrøm sentrum.

Politiet på Lillestrøm har fått bistand fra tre brannteknikere fra Romerike politidistrikt, og en Kripos-etterforsker med brannhund.

- Vi håper å gjøre oss ferdige med de tekniske undersøkelsene i løpet av dagen, og finne ut av hvordan denne eksplosjonsartede brannen oppsto, sier etterforskningsleder Bjørn Teigen ved Lillestrøm politistasjon til NTB.

Han vil ikke opplyse om det er gjort nye tekniske funn som kan si noe om brannårsaken.

Uklar årsak
Etterforskerne hadde mandag ingen formening om hvorvidt eksplosjonen ble gassutløst eller om det har vært eksplosiver inne i butikken.

Teigen håper at det i løpet av dagen også blir klarlagt hvem personen som ble funnet inne i brannruinene er, når den foreløpige obduksjonsrapporten foreligger. Politiet har foreløpig ingen teori om hvorfor denne personen befant seg inne i blomsterbutikken, midt på natten.

- Den innehaveren vi har fått tak i har vi avhørt, uten at han kunne kaste særlig lys over saken, sier Teigen.

Han bekrefter at de to innehaverne er samboere, og ifølge Teigen skal samboeren ha sagt at han var i Oslo da eksplosjonen skjedde. Mandag skal fem-seks vitner avhøres av politiet.

Etterlyst
Til Dagbladet forteller broren til den etterlyste innehaveren av blomsterbutikken på Lillestrøm at han ikke har fått kontakt med ham. Han er redd noe kriminelt har skjedd med broren.

- Jeg frykter det når politiet har sagt til oss at det er mordbrann, sier han til Dagbladet.

Politiet vil imidlertid ikke bekrefte mordbrannopplysningen.
Politiadvokat Tom Danielson ved Romerike politidistrikt sa søndag til NTB at politiet tror noe kriminelt ligger bak dødsbrannen.

- Det er omstendigheter på selve åstedet som gjør at vi har grunn til å anta at noe kriminelt ligger bak. Vi får det ikke til å stemme at det er noe i en blomsterbutikk som kan ha medført en så stor eksplosjon, sier han.