Ingen tegn til lekkasje etter gassalarm

Gassalarmen gikk sent søndag kveld på den ubemannede Sleipner T-plattformen, men undersøkelser viser at det ikke er tegn til lekkasje.

Da gassalarmen gikk, måtte mannskapet på den tilknyttede Sleipner A-plattformen gå i livbåtene. Like etter klokken 23 viste det seg at gassalarmen ikke skyldtes lekkasje likevel.

- Vi holder nå på å normalisere situasjonen. Vi kan slå fast at det er ingen tegn til gasslekkasje, sier informasjonsdirektør Gine Wang i Statoil til NTB.
Hun forteller at personell blir sendt inn i området for å finne årsaken til at alarmen ble utløst. Hoveddelen av personellet på Sleipner A-plattformen må uansett holde seg i livbåtene fram til man finner ut hva som utløste gassalarmen.

Sleipner T er en gassbehandlingsplattform uten boligkvarter. Den er knyttet til Sleipner A-plattformen. Vanligvis er det omtrent 200 personer ute på anlegget.

- Det er ingen skader eller fare for personell, understreker Gine Wang.

Hovedredningssentralen ble varslet og sendte et Sea King-helikopter til plattformen, men helikopteret ble kalt tilbake da gassalarmen ble avblåst.
Så sent som 17. juni var det en gasslekkasje på Sleipner T-plattformen. Da ble all produksjon av gass og kondensat i hele Sleipner-systemet stanset.