Enoksen gnir seg i hendene kan slippe gassinvestering

Takket være en britisk milliardær, kan staten slippe å måtte bidra med penger for å få realisert gassrørprosjektet til Grenland. Olje- og energiminister Odd Roger Enoksen vil være fornøyd med en slik løsning.

For få uker siden så det ut til at staten måtte bidra med milliarder for å få realisert prosjektet. Men nå ligger det an til at staten ikke trenger å bidra med en eneste krone, skriver Aftenposten.

- Det kan se sånn ut. Per i dag ser det ikke ut til å være behov for statlige bidrag til finansieringen, sier en fornøyd olje- og energiminister Odd Roger Enoksen (Sp).

Gassledningen fra Kårstø til Grenland er dermed i ferd med å bli et privat prosjekt, hvis den britiske milliardæren Jim Ratcliffe blir med på laget.

Britiske Ineos, som eies av Ratcliffe, ønsker nemlig å eie hele eller mesteparten av et separasjonsanlegg for gassen. Kostnadene for dette anlegget er beregnet til rundt 2 milliarder kroner, og er en av de siste bitene som ennå ikke er på plass. Fra før er det klart at norske og utenlandske energiselskaper vil finansiere hele røret, med en beregnet kostnad på 7 milliarder kroner.

Enoksen understreker at ikke alle biter er på plass ennå. Først utpå høsten vil man vite mer.