Ny E6 i ferdig i 2009

Arbeidet med utbygging av firefelts vei på de to E6-strekningene Gardermoen (Hovinmoen) - Dal i Akershus og Skaberud - Kolomoen i Hedmark kan ta til ved årsskiftet 2007/2008, og skal være ferdig i løpet av 2009.

- Utbygginga av disse to strekningene, på til sammen 23 kilometer, vil føre til vesentlig lavere ulykkesrisiko og bedre flyt i trafikken på E6 nord for Gardermoen. E6 mellom Gardermoen og Kolomoen har stor trafikk og mange og alvorlige ulykker. Det er derfor viktig å komme i gang med utbygging til firefelts vei så snart som mulig, sier samferdselsminister Liv Signe Navarsete i forbindelse med at det i statsråd er lagt frem planer om utbygging og finansiering av to delstrekninger på E6 mellom Gardermoen og Kolomoen.

Disse to strekningene er deler av det samlede prosjektet med utbygging av firefelts vei på den 66 kilometer lange E6-strekninga Gardermoen - Kolomoen. Prosjektet går frå Hovinmoen ved Gardermoen i Ullensaker, gjennom Eidsvoll kommune til fylkesgrensa mellom Akershus og Hedmark og videre til Kolomoen i Hedmark. Strekningen Hovinmoen - Dal er 11 kilometer lang, mens strekningen Skaberud - Kolomoen er 12 kilometer lang.

De samlede kostnadene for utbygging av de to delstrekningene er rundt 1,23 milliarder kroner.

I tråd med lokale ønsker og vedtak skal utbyggingen av de to delstrekningene, sammen med hele prosjektet Gardermoen - Kolomoen, finansieres med en kombinasjon av tilskudd over statsbudsjettet og bompenger.

I forslaget fra regjeringen blir det vist til E6 Gardermoen - Kolomoen skal behandles som ett prosjekt.

- Så langt i planprosessen er det kommet frem store sprik i synet på aktuelle løsninger for E6 langs Mjøsa. Det ligger derfor ikke klart tilstrekkelige avklaringer til at et endelig forslag til finansieringsopplegg kan leges frem nå, sier Navarsete.

Samferdselsdepartementet vil komme tilbake til Stortinget med endelig opplegg for utbygging og finansiering av de gjenstående strekningene på E6 mellom Gardermolen og Kolomoen, så snart det er kommet tilstrekkelige avklaringer, går det frem av forslaget fra regjeringen.

Les mer om prosjektet her