NCC selger Akerselva Atrium for 587 mill

NCC Property Development AS selger kontorprosjektet Akerselva Atrium i Chr. Kroghs gate 16 i Oslo til Vital Forsikring for 587 millioner kroner.

Med bygget følger en 10 års leieavtale på 11 000 kvm med NHST Media Group, som blant annet eier Dagens Næringsliv. Bygningen har et bruttoareal på 17 000 kvm. 70 prosent av det totale arealet er leid ut Byggearbeidet er godt i gang, og innflytting kan skje våren 2009.

- Interessen for Akerselva Atrium har vært voldsom. Et slikt bygg med en så solid leietaker vil utvilsomt leve opp til vår karakteristikk "Akerselvas første fyrtårn". Vi har interessenter til resten av bygget og regner med at disse arealene er utleid meget snart, sier administrerende direktør, Rolf Thorsen.

Akerselva Atrium blir et særpreget bygg på 11 etasjer, med eksponering i tre himmelretninger ved Akerselva rett ved Hausmanns bru. Bygget består for en stor del av glassfasader som sørger for svært gode lysforhold, og det krenger ut over Akerselva på en spektakulær måte. Langs elvebredden etableres den en terrasse i tilknytning til kantineområdet.

Arkitekten med ansvar for design av bygget er NBBJ Architects Ltd. ved den USA-baserte arkitekten Peter Pran som står bak mange velkjente bygg rundt i hele verden. I Norge er han mest kjent for Telenor-senteret.