Sjekker sprekker i tunnel

Entreprenøren NCC og Statens vegvesen sjekker nå årsaken til sprekkdannelsen i Skrøotunnelen på riksvei 62 mellom Molde og Sunndalsøra.

Den helt nye tunnelen skulle egentlig åpnes for trafikk fredag. I stedet ble det full stans etter en sluttbefaring som avdekket begynnende sprekkdannelser i de danskproduserte, prefabrikkerte elementene som er brukt i tunnelportalen.
Det er første gang slike prefabrikkerte buer er brukt i tunneler i Møre og Romsdal.

Sikkerheten først
- Vi vet ennå ikke om det dreier seg om fabrikasjonsfeil eller om sprekkdannelsen skyldes arbeidsutførelsen. Uansett er Statens vegvesen og entreprenøren NCC enige om at sikkerheten må gå først og at det ikke kan settes trafikk på tunnelen nå, sier distriktsveisjef Jan Arild Johansen til NTB.
Han sier at det ikke er fjellet, men betongkonstruksjonen som er problemet i den østre enden av den 2310 meter lange tunnelen.

Festen avlyst
Alt var lagt til rette for åpningsfest fredag. Denne måtte avlyses. I stedet blir det nå åpning først etter sommerferien.

- Det er klart at her må det både undersøkelser og reparasjoner til. Åpningen av tunnelen vil være avhengig av hvor lang tid det tar å utbedre feilen, sier han.
Vegvesenet er ikke innstil på å godkjenne betongportalene før entreprenøren kan dokumentere at de er sikre.