NCC bygger den nye Briskeby Gressbane på Hamar

NCC Construction AS skal bygge den nye Briskeby Gressbane. Kontrakten har en verdi på NOK 158 millioner kr pluss opsjoner, og inngår i en omfattende opprustning av anlegget på Hamar til et regionalt anlegg for toppfotball.

Tilskuerkapasiteten for anlegget vil være 10 200 sitteplasser. Dette er den fjerde nye storarenaen som NCC bygger i Norge.

- Vi er særdeles tilfreds med at vi nå har inngått avtale om oppføring av det som må kunne kalles Hamars storstue i idrettssammenheng. Anlegget vil være et signalbygg for innlandet, og kontrakten betyr mye for NCCs lokale virksomhet i Hedmark og Oppland, sier distriktssjef Henning Sørlie.

Og han legger til: Den som vil være med på laget som skal bygge det nye stadionanlegget må melde seg på øyeblikkelig. Vi trenger 10-15 nye fagarbeidere og funksjonærer, og setter i gang med rekruttering umiddelbart, sier Henning Sørlie.

Arbeidet vil foregå i tre etapper og starter rett over sommerferien. Byggetiden er ett år. Den første etappen gjelder tribuner nord og vest, garderobeanlegg samt et næringsbygg inneholdende blant annet VIP fasiliteter og kontorer for HamKam Fotball og andre. NCC har opsjon på de neste to byggetrinnene - tribune syd og boliger, og tribune øst med næringslokaler.

Den nye Briskeby Gressbane vil være en nyvinning i norsk sammenheng med en spesiell takløsning over tribunene og et praktisk vrimleareal på fremsiden.

NCC kan nå med rette kalles stadionbyggeren i Norge. Selskapet har bygget det nye Bislett Stadion, har nylig avsluttet byggingen av det nye Fredrikstad Stadion på Værste, er i gang med Fornebu Arena hvor Stabekk skal spille sine kamper og går nå altså i gang med arenaen for HamKam på Hamar.