Fibo-Trespo

Fibo-Trespo

Fakta

 

Sted: Lyngdal

Totalkostnad eks mva: 105 mill kroner

Bruttoareal: 14.000 kvadratmeter

Prosjekttype: Prod. og adm. bygg

Byggherre: Fibo-Trespo

Arkitekt og rådgiver alle fag: Asplan VIAK (Rivco som underkonsulent VVS)

Sideentreprenører: Grunnarbeider: Lindland Maskin - Bygg: Br Reme - Sanitær og varmeanlegg: Halvard Thorsen - Elektro: LRE Elektro - Ventilasjon: ERV Teknikk - Heis: HK Service

 

Øvrige underleverandører: Utomhusanlegg: Landskapsentreprenøren - Stål- og metallarbeider: Montasjebygg - Blikkenslagerarbeider: Montasjebygg - Taktekking: Protan Tak - Malerarbeider: Larsen og Rosaas - Murarbeider: Bardoff Hansen og Sønn - Smedarbeider: Åseral Mekaniske - Himlingsarbeid: GHV Montasje - Støp av betonggulv: Egeland Gulvstøp - Innvendige lettskillevegger: Farsund Produkter - Porter og brannskyveporter: Crawford - Trelast og byggemateriell: Neumann Bygg - Innvendige ståldører: Daloc - Innvendige dører: Nordic Dørfabrikk (via Neumann Bygg) - Vinduer: Uldal - Trapper: Åseral Mekaniske

Fibo-Trespo har bygd et nytt produksjons- og administrasjonsbygg i Lyngdal. Bedriften har valgt materialkvaliteter og en bygningsmessig utforming man sjelden finner i fabrikkbygg.

Nybygget ligger i Kvavik Industriområde nær Lyngdal sentrum. Det første besøkende ser, er fasader av sibirsk lerk, natursteinforblending og glass og pent opparbeidede uteområder. Når man kjører for å parkere passerer man en gullfiskdam. Ikke akkurat noe standard fabrikkbygg, dette.

Riktige signaler
Når man kommer inn i bygget blir man også imponert over materialkvaliteter og løsninger. Lyset i produksjons- og lagerlokalene var for eksempel så godt at jeg nesten ikke trengte å bruke blitsen da bildene i denne reportasjen ble tatt. Det er det ikke ofte jeg opplever.

Styreleder Geir Dragsland i Fibo-Trespo sier at bygget skal formidle signaler om at Fibo-Trespo er en attraktiv og moderne bedrift. Administrerende direktør Per Jåtog sier at det også er viktig at bygget har gode arbeidsforhold slik at de ansatte trives.

14.000 kvadratmeter
Bygget er på til sammen 14 000 kvadratmeter bruksareal, og er ført opp i delte entrepriser. Produksjons- og lagerdelen er på 11.800 kvadratmeter, mens administrasjonsdelen er på 2.200 kvadratmeter. Asplan Viak har hatt oppgaven med prosjektering og byggeledelse av både arkitekt tekniske fag. Byggearbeidene er delt i seks separate kontrakter. Brødrene Reme AS har hatt arkitektfagene. Bygget har en kostnadsramme på 105 millioner kroner. Br Remes kontrakt var på 50 millioner kroner. De tekniske entreprisene og grunnarbeidene utgjorde de øvrige kostnadene. Byggearbeidene startet i februar 2006, og bygget stod ferdig i april i år. Br Reme har brukt cirka 20.000 timeverk på bygget.


Flere prosjekter