Fra Heimdal Entreprenør til HENT

HENT AS er det nye navnet til Heimdal Entreprenør. Navnet tas i bruk fra 1. juli 2007.

Ved utløpet av 2006 reduserte Heimdal Gruppen AS sin eierandel i Heimdal Entreprenør AS til under 50 prosent. Fra dette tidspunkt ble Heimdal Entreprenør AS ikke lenger et konsernselskap i Heimdal Gruppen.

På bakgrunn av at selskapet ble et frittstående selskap ble det igangsatt en prosess med å utvikle et nytt navn og en ny profil for selskapet.

- HENT AS er det nye navnet som tas i bruk fra 1. juli 2007, og fra samme dato bærer vi våre solide tradisjoner videre i ny drakt. HENT AS vil også i fremtiden være solid, attraktiv og nyskapende, sier markedssjef Knut Alstad i HENT.

- Vi ville frigjøre oss fra Heimdal-navnet og ikke minst Heimdal-logoen som er et varemerke bygget opp siden midten på 90-tallet. Men Heimdal Gruppen er fortsatt majoritetseier i HENT, understreker Alstad.

Han legger til at firmaet også sitt eget flaskevann, HENTvannet fra Utla kilde. Foreløpig som et introduksjonskonsept som de vil bygge videre på. Flaskevannet er kun til internt bruk på byggeplasser og til samarbeidspartnere.

Hovedbase i Trondheim

Trondheim blir fortsatt hovedkontor.

- Vi har etablert oss i Oslo-regionen med et avdelingskontor på Lysaker Torg. Men vi vil utvikle oss videre over hele Østlandet ikke bare i Oslo-regionen. HENT starter etter ferien flere store byggeprosjekter i Oslo og Akershus, sier han.

Totalt er det 37 personer som hører til Oslo-administrasjonen. Det har blitt en del nyansettelser i det siste. Det er mange som har vært interessert i å være med på oppbyggingen av HENT. Det har kanskje sammenheng med at vi er nyetablert og litt annerledes. Det å skape et godt miljø og ha smilet på plass i enhver sammenheng og ta vare på hverandre i det tøffe markedet i byggebransjen er vesentlig for oss. Vi er vel kanskje i en særstilling i og med at vi faktisk også har kapasitet. Det er en sjelden vare i disse dager. Vi har meget bra kapasitet for 2008 samtidig som ordrereserven også er bra, sier en tilfreds Alstad.

De skal innrede forskningsbygget ved Radiumhospitalet og bygge Mariehaven Bo- og behandlingssenter i Bærum. En stor samspillskontrakt med Bærum kommune om Storøya grendesenter på Fornebu ble denne uka kommunalt vedtatt. Forprosjekt er ferdig og vi startet nå med detaljprosjekteringen. Byggestart blir i november. Kostnadsramme er godt over 400 millioner kroner.

- Vi har allerede hatt flere større kontrakter på Hamar, der vi i disse dager ferdigstiller Hamar katedralskole. Vi ønsker å være til stede der det er fornuftig å være i forhold til prosjekter, sier han og nevner Tromsø, Bodø og Nordvestlandet.

Bedriftskultur
De satser i to hovedregioner, men samtidig ser de på flere regioner som interessante.

- Vi har som utgangspunkt at vi skal ha med oss vår bedriftskultur fra Trondheim. Derfor går vi ikke inn og kjøper opp andre firma, men driver intern organisk vekst. Vi vet at en av suksessfaktorene våre er bedriftskulturen og ikke minst det sosiale aspektet som bedriften legger stor vekt på. En god arbeidsmoral og en positiv innstilling til prosjektene er en kjempeverdi for oss, poengterer Alstad.

1,3 milliarder
2007 blir et rent driftsår for HENT AS. Det kun navne- og logoendring det er snakk om. Alle kontrakter videreføres både overfor underentreprenører og byggherrer.

- For 2007 vil vi oppnå en omsetning i overkant av 1,3 milliarder kroner. 700 millioner kroner i Trondheims-området og ca 600 millioner på Østlandet. På sikt tror Alstad at de omsetningsmessig kommer til å ha to like store avdelinger i Trondheim og i Oslo. I Oslo er prosjektene større slik at administrativt blir de litt skjevfordelt, da overheadadministrasjonen sitter i Trondheim.

I Trondheim er bra opptatt med boligbygging på i Granåsen og Utleir et felt på ca 350 enheter som er i ferd med å gå inn i siste fase. Kjøpesenter i Haakon VIIsgt for Nordiske Handelsparker. Flere offentlige prosjekter, sykehjem og skoler. Næringsbygg i Tromsø nylig igangsatt.