Hydro med nytt selskap for silisiumproduksjon

Hydro danner sammen med belgiske Umicore selskapet HyCore, med hovedkontor i Porsgrunn. Det nye selskapet skal lage superrent silisium til solcelleproduksjon.

 

HyCore skal i første omgang bygge et pilotanlegg i Hydros industripark på Herøya i Porsgrunn. Anlegget skal stå ferdig neste år, og ha en årlig produksjonskapasitet på 20 tonn superrent silisium. 26 millioner euro, eller i overkant av 200 millioner kroner, er satt av til pilotprosjektet.

Hvis prøveprosjektet blir vellykket, er planen å bygge en større fabrikk for storskalaproduksjon i 2010, på Herøya, opplyser Hydro i en pressemelding.
- Etterspørselen etter høyrent silisium til solcelleproduksjon har økt betraktelig de siste årene, og vi tror markedet vil fortsette å vokse i årene framover. Følgelig er dette en investering vi har store forventninger til, sier Einar Glomnes, leder av Hydros satsing innenfor solenergi.

Metallurgisk silisium finnes det mye av i store deler av verden i dag, men superrent silisium er mangelvare for produsenter i solcelleindustrien. HyCore skal benytte teknologi utviklet av Hydro og Umicore til å omdanne metallisk silisium til superrent silisium.

Umicore får 51 prosents eierandel i HyCore, mens Hydro får 49 prosent.
Paul Mijlemans, som tidligere har ledet Umicores satsing på wafere til bruk i romfart, blir ansvarlig for den daglige virksomheten.