Alstom inntar vindkraftmarkedet

Alstom tar et viktig skritt inn i vindkraftgenerasjonen med oppkjøpet av det spanske vindturbinselskapet Ecotècnia. Avtalen ble signert 25.juni, og kjøpssummen lød på 2,8 mrd kroner.

- Alstom ønsker å legge til rette for at Ecotècnia og deres ansatte får mulighet til å utvide sine aktiviteter i et stadig voksende vind- og solenergimarked. Vi ser mange nye muligheter spesielt i Asia og Amerika, og tror at Alstoms globale tilstedeværelse vil gi gode forutsetninger for å utvide aktiviteten, sier Svein Ole Strømmen, administrerende direktør i Alstom Norge.


Ecotècnia har hovedkontor i Barcelona og designer, monterer og installerer vindturbiner på land med en ytelse på mellom 640 kW og 2 MW. For tiden utvikler selskapet nye vindturbiner med ytelse opp mot 3MW. Selskapet har hatt stor innflytelse på utviklingen av det spanske vindenergimarkedet, og har utvidet sin virksomhet til andre land. Rundt 50 % av Ecotècnias salg er nå til andre land enn Spania. Ecotècnia har 765 ansatte og fem fabrikker i Spania, og regner med et salg i 2007 på mellom 2,4 og 2,8 mrd kroner.


Hittil har Ecotècnia installert mer enn 1,500 vindturbiner fordelt på 72 vindmølleparker. Dette svarer til en totalkapasitet på 1,433 MW. Ecotècnia gikk nylig inn i solenergimarkedet, og spiller også her en viktig rolle i det spanske markedet.


- Vi gleder oss over å ha med Ecotècnia i Alstom-gruppen. Dette oppkjøpet bekrefter Alstoms posisjon som den mest komplette produkt- og tjenesteleverandøren til energiverk innen gass, kull, vann, vind og sol. Denne anskaffelsen styrker også Alstoms bidrag til utviklingen av fornybar energi, inklusive vannkraft hvor vi i dag er verdensledende, sier Strømmen.