Cramo satser i Haugesund

Høy byggeaktivitet og en strategisk plassering mellom Bergen og Stavanger gjør at Cramo har valgt å legge sin 23. avdeling til Haugesund.

- Haugesund er et område med høy aktivitet og et stort potensial for oss, sier Inge Andersen, distriktssjef i Cramo.

Bedriften flytter inn rett ved siden av Biltilsynet, i Mestas lokaler i Kvaløygaten 3.

Lokal tilknytning
Fra starten i juni, vil to mann tilknyttes Haugesundavdelingen, begge med lang erfaring fra bransjen. Egil Fargerheim, som tidligere har jobbet i utleiebransjen, er ansatt som driftsleder. Helge Pedersen kommer fra entreprenørbransjen og vil få ansvar for det mekaniske på avdelingen.

Ny maskinpark
Avdelingen skal rustes ut på samme måte som Cramos øvrige avdelinger og mesteparten av utstyret blir som blir innkjøpt vil være helt nytt.

- Det vil si at vi her kommer til å tilby hele vårt sortiment av maskiner - alt fra borremaskiner til lifter - relativt raskt. Det avdelingen ikke har av eget utstyr, supplerer vi fra enten Stavanger eller Bergen, sier Andersen.

Stort potensial
- Vi er opptatt av å ha en høy utnyttelsesgrad på utstyret vårt, sier Andersen. Blant annet derfor var det strategisk fornuftig å opprette en ny avdeling i Haugesund, mellom Bergen og Stavanger.

- Dette er et område med høy aktivitet og stort potensial. Vi har en andel kunder her fra før og i tillegg byr Haugesund på en grunnstamme med nye, potensielle kunder.

Industrikunder
Cramo har tradisjonelt leid ut utstyr til bygg- og anleggsbransjen, men har i økende grad kunder innenfor industrisegmentet.

- I områdene rundt Haugesund er det mange spennende verft som er interessante for oss, i tillegg til Hydro på Karmøy, selvfølgelig.