NCC har fått tilbake den sentrale godkjenningen

NCC Construction AS har med øyeblikkelig virkning fått tilbake den sentrale godkjenningen.

Statens Bygningstekniske Etat (BE) sier at "selskapet har tatt arbeidet med forbedring og videreutvikling av sine styrings- og kvalitetssystemet særdeles alvorlig" og har synliggjort et styringssystem i aktiv bruk som tilfredsstiller kravene.

- Jeg er lettet og glad for at vi nå har fått vår godkjenning tilbake, sier administrerende direktør Sven Chr. Ulvatne.

- At dette gikk så vidt raskt, skyldes utelukkende at NCC umiddelbart mobiliserte organisasjonen og satte i verk tiltak på de identifiserte områdene. Engasjementet og innsatsviljen har vært på topp, og bidratt sterkt til godkjenningen, understreker han.

Ulvatne legger stor vekt på at NCC har hatt en god dialog med BE underveis, og begge parter har satt pris på løpende og direkte tilbakemeldinger.

- Dette har gitt oss god hjelp til forbedringen, sier han

Det var i april i år at deler av den sentrale godkjenningen ble trukket tilbake på bakgrunn av en ulykke, uten personskade, ved BioHuset på Hamar. Dette utløste et omfattende arbeid i NCC for å rette opp de svakheter BE pekte på.

Selskapet har satt sterk fokus på endret atferd og varige endringer i organisasjonen, og det arbeides nå kontinuerlig med dette i NCC Construction.

En av hovedoppgavene har vært å fokusere på prosjektering og prosjekteringsledelse, bl.a. gjennom å etablere et fast nettverk for prosjektering. Det har blitt utviklet en praktisk veileder for prosjektering og et nytt verktøy for styring av underentreprenører og leverandører. Nye kontrakts-innkjøpsmaler er tatt i bruk og bemanningen innen kvalitetssikring er styrket. Det norske Veritas har bistått med revisjoner på en rekke områder.