Stavanger vil bli miljøhovedstad

Stavanger er allerede olje- og kulturhovedstad. Nå vil ordfører Leif Johan Sevland at byen også skal bli miljøhovedstad.

- Vi er allerede oljehovedstad og kulturhovedstad. Nå mener jeg vi skal gå i front og bli Norges miljøhovedstad, sier Sevland til Stavanger Aftenblad.

Han tror tiden er inne til å handle lokalt, som svar på globale miljøproblemer.
- Jeg registrerer det som skjer - som alle andre. Klimaendringene bekymrer meg. Mye avgjøres av Stortinget og G8-landene og andre aktører langt borte, men dette berører oss alle og vi må handle på lokalplanet, sier han.

Sevland vil derfor at Stavanger skal bli landets mest miljøvennlige by. Han vil mobilisere til felles miljødugnad og sier prosessen må starte nå. Innbyggere, organisasjoner og næringsliv skal involveres.

- Ingen tiltak skal være for små og ingen skal være for store, sier Leif Johan Sevland.

Massiv kollektivsatsing må til, mener Sevland, og sier han er villig til å bruke 100 millioner kroner på buss og bybane.

- Stavanger bør bli en trendsetter i Norge, slik California er det i USA. Vi skal finne de smarteste løsningene. Kommunen må være villig til å bruke penger på dette, og det tror jeg også vil gi oss gevinster etter hvert, sier Stavanger-ordføreren.