Betongfabrikk totalskadd i brann

Den eldste betongfabrikken til Contiga på Reppe i Stjørdal brant onsdag kveld ned. Personene som var i bygget kom seg ut.

Contiga Stjørdal, avd. Reppe

Fabrikken på Reppe i Stjørdal ble bygget i 1985. Det har vært produksjon av betongelementer til landbrukssektoren på tomta fra 1973. Tomtens størrelse er på 15750m² med et samlet produksjonslokale på ca 2400m². Fabrikken produserer de fleste typer slakkarmerte elementer samt spennarmerte DT-elementer. Ca 75% av produksjonen er vegger og dekker. Årlig kapasitet er på ca 15000 tonn betong og ca 35 medarbeidere er tilknyttet produksjonen. (Kilde: Contigas nettsider)

Politiet i Nord-Trøndelag fikk melding om brannen 16.20 onsdag, og en time senere var fabrikklokalet overtent. Onsdag kveld drev brannvesenet etterslokking. Fabrikklokalet ble totalskadd i brannen, og bygningen var ifølge politiet i ferd med å rase sammen i 20.45-tiden.

Politiet mistenker at brannen startet i snekkerverkstedet i fabrikken. Fire personer ble sendt til legesjekk etter å ha pustet inn røyk.

Gassflasker som var lagret inne i bygningen eksploderte stadig.

Ingen av dem som bor i husene i nærheten av verkstedet var hjemme, og personene som var i snekkerverkstedet da brannen startet kom seg trygt ut.
Meråkerbanen og Fylkesvei 26 ble stengt som følge av brannen.