Flest fornøyde medarbeidere innen handel og kontor

Folk som jobber innenfor handel og kontor er mer fornøyd med arbeidsgiveren sin enn folk i andre bransjer. Håndverk og transport mest misfornøyd.

De mest fornøyde får følge av ansatte i serviceyrker og i industri og produksjon. Det viser en ny undersøkelse fra Xtra personell. 

Undersøkelsen er gjennomført av InFact AS på vegne av Xtra personell.
Undersøkelsen er landsrepresentativ og 1001 personer er intervjuet. De spurte ble blant annet bedt om å rangere "hvor fornøyd de er med arbeidsgiveren sin på en skala fra 1 til 5" hvor 1 er svært misfornøyd og 5 er svært fornøyd.

Andelen fornøyde medarbeidere fordeler seg på de ulike bransjene slik:
- Handel og kontor, 63,6 prosent
- Serviceyrker, 63,1 prosent
- Industri og produksjon, 62,8 prosent
- Håndverk og transport, 56,7 prosent
- IT/telekom og teknologi, 53,8 prosent
- Annen akademisk virksomhet, 53 prosent

- Denne undersøkelsen tar livet av myten om at deltidsarbeidende er misfornøyde. Både handel og kontor og ulike serviceyrker har et stort innslag av deltidsansatte. At mer enn 3 av 5 likevel uttrykker at de er fornøyd med arbeidsgiveren tyder på at disse bransjene har kommet langt i utvikling av gode arbeidsmiljø. Innenfor handel og kontor sier også 33,3 prosent at de er svært fornøyd med arbeidsgiveren sin- til forskjell fra IT/telekom hvor bare 12,8 prosent gir uttrykk for det samme, sier administrerende direktør Kristian Fæste i Xtra personell.

Ser man på hvor mange som uttrykker at de er misfornøyd til svært misfornøyd med arbeidsgiveren, får man samme konklusjon:
- Håndverk og transport, 18,9 prosent
- Annen akademisk virksomhet, 14,7 prosent
- IT/telekom og teknologi, 12,9 prosent
- Handel og kontor, 10,6 prosent
- Industri og produksjon 9 prosent
- Serviceyrker, 7,9 prosent

- Det er meget interessant å se at såkalte lavstatusyrker har flest fornøyde medarbeidere, mens det innenfor høystatusyrker kun er litt over halvdelen som er fornøyd Dette kan være et signal om at mange arbeidstakere kanskje burde tenke seg om i valget av yrke, sier Fæste.

Undersøkelsen ble utført av Infact AS i uke 23.