Demonstrerte mot vindkraftanlegg

Motstanderne av de planlagte vindmølleparkene på kysten av Møre- og Romsdal demonstrerte da NVE startet sluttbefaringen tirsdag.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) hadde invitert både grunneiere og rettighetshavere til sluttbefaringen på Havsul I, II og IV tirsdag morgen. Befaringen startet i Giske kommune utenfor Ålesund og ender opp på Atlanterhavsveien i kommunene Eide og Averøy onsdag.

Vindkraftmotstanderne mener vindmølleparkene vil rasere kysten. NVE på sin side innrømmer at størrelsen på utbyggingen og det forholdet at det skal bygges i sjøen, byr på utfordringer. Det har ikke tidligere vært bygd så store vindkraftanlegg som dette i Norge, og det har aldri tidligere vært bygd anlegg i sjøen, bortsett fra noen pilotprosjekter. NVE vil fatte sitt vedtak i saken til høsten.

På sluttbefaringen deltar blant annet representanter fra Havgul AS som er søker, netteier, grunneiere, kommunen, Direktoratet for naturforvaltning, lokale aksjonsgrupper, miljøvernorganisasjoner og NHO-reiseliv.