Vinneren i ingeniør-NM kåret

Vinneren av Ingeniør-NM er kåret. Jarle Land fra Loppa kommune i Finnmark fikk flest poeng i konkurransen. Finalen fant sted på internett tirsdag ettermiddag.

Hele 830 personer har deltatt i Ingeniør-NM i kampen om et stipend på 50 000 kroner.

- Finaleoppgavene var vanskelige og skulle skille klinten fra hveten. Finalen besto av fem oppgaver som måtte besvares på kortest mulig tid, sier kommunikasjonsdirektør Grunde Fredriksen i Mesta.

Jarle Land fra Loppa kommune i Finnmark fikk flest poeng. Av 49 mulige poeng i konkurransen, fikk Land hele 48 poeng. Land vant med god margin, og hadde fire poeng mer enn de tre deltagerne som kom på delt andreplass.

- Dette var morsomt. Jeg er litt målløs, sier en glad Jarle Land. Han ble oppmerksom på Kommunekampen via Loppa kommunes nettsider og har løst alle oppgavene.

- Jeg synes det har vært flotte og veldig utfordrende oppgaver. Det var veldig mange morsomme oppgaver jeg godt kunne brukt i undervisningen da jeg underviste på videregående skole, sier Land som er Cand. real med geofysikk.

På finaledagen hadde han problemer med internett-tilgangen og mobiltelefonnettet var nede i perioder.

- Jeg var litt redd for at jeg ikke skulle greie å få levert oppgavene i tide, sier han.

Vinneren av Ingeniør-NM er den enkeltpersonen som har flest poeng når man legger sammen poengsummen fra kampanjeperioden og poengene oppnådd i finalen.

Entreprenørbransjen generelt og Mesta spesielt er engasjert i arbeidet med å stimulere flere til å ta realfagsutdannelse. Mangelen på realister og ingeniører er prekær i dagens arbeidsmarked, og behovet for å utdanne flere ingeniører er stort.

Kommunekampen og Ingeniør-NM er Mestas bidrag til å sette et allment fokus på behovet for å utdanne flere ingeniører og realister.

Topp 10 i Ingeniør-NM:

 

Navn
Kommune
Poeng totalt


Jarle Land
Loppa
48

Ole Løseth Elvetun
Førde
44

Ivar Kaski
Sør-Varanger
44

Lars Stinessen
Bodø
44

Hilde B. Knai
Hurdal
41

Ole Kristian Hoel
Norddal
41

Eivind Sande
Utsira
39

Monica Jensen
Utsira
39

Frode Hind
Dyrøy
38