Tirsdag kåres Norges beste ingeniør

Tirsdag ettermiddag kåres vinneren av Ingeniør-NM. I åtte uker har personer over hele landet besvart oppgaver i Mestas Kommunekampen. Tirsdag klokken 12 starter finalen i konkurransen og vinneren kåres på ettermiddagen.

Listen over antallet deltagere med minst ett riktig svar, fra de forskjellige fylkene:

830 personer har meldt seg på Ingeniør-NM, som er en del av Mestas Kommunekampen. Deltagerne kjemper om et stipend på 50 000 kroner.

- Finaleoppgavene er vanskelige og skal skille klinten fra hveten. Finalen består av fem oppgaver som må besvares på kortest mulig tid. Ved poenglikhet er det den som har svart på kortest tid som får stipendet, sier kommunikasjonsdirektør Grunde Fredriksen i Mesta.

Vinneren av Ingeniør-NM er den enkeltpersonen som har flest poeng når man legger sammen poengsummen fra kampanjeperioden og poengene oppnådd i finalen. Ved poenglikhet, vinner den personen som besvarte finaleoppgavene på kortest tid.

Entreprenørbransjen generelt og Mesta spesielt er engasjert i arbeidet med å stimulere flere til å ta realfagsutdannelse. Mangelen på realister og ingeniører er prekær i dagens arbeidsmarked, og behovet for å utdanne flere ingeniører er stort.

Kommunekampen er Mestas bidrag til å sette fokus på utdanning av flere ingeniører og realister.

Konkurransen er kunnskapsbasert der deltagerne skal løse oppgaver med ulik vanskelighetsgrad. Over en periode på åtte uker har konkurransen beveget seg gjennom Norgeskartet; fra Sarpsborg til Alta. Hver uke har deltagerne kunnet finne oppdatert informasjon om hvordan konkurransen har utviklet seg.

Poengene i konkurransen har vært beregnet med utgangspunkt i riktige svar i forhold til folketallet i hver enkelt kommune. Ingen kommuner kan få mer poeng enn 100 prosent av innbyggertallet.