Lettere skadd i trykkeribrann i Tromsø

Brannen på taket av fellestrykkeriet til avisene Tromsø, Nordlys og Framtid i Nord var over i løpet av kort tid.

Begge byavisene i Tromsø kommer ut også på papir tirsdag, mend et kan bli noe forsinket.

Flammene sto fem-seks meter over taket da brannvesenet kom til stedet kort tid etter at brannen ble meldt klokken 16.05 mandag ettermiddag. Ifølge politiets skadestedsleder tok det ikke lang tid før mannskapene klarte å få kontroll over brannen.

En person ble lettere skadd.

Lettere skadd
- Vi begynte raskt et søk gjennom trykkeribygningen og fant en person som var lettere skadd. Vedkommende er kjørt til Universitetssykehuset i Nord-Norge for observasjon, sier skadestedsleder Morten Renland til NTB.

Etter det NTB får opplyst var det en mannlig vasker som oppholdt seg i lokalene.
Det var ved 17.30-tiden ingen synlige skader på produksjonsutstyret i den halvannet år gamle trykkeribygningen på Sørtromsøya like sør for Tromsø Sentrum.

Ifølge Renland har man så langt ingen oversikt over brannårsaken.
Øyenvitner forteller at det virker som om det kan ha tatt fyr i en såkalt komprimator der avkapp fra avisproduksjonen blir samlet opp.

Kommer ut
Begge de to byavisene i Tromsø lover å komme ut også på papir tirsdag. Men ingen kunne mandag ettermiddag si når avisen kan være på gaten.

- Vi vil uansett klare å være på gata tirsdag morgen. Men om vi rekker den vanlige distribusjonen, kan vi ikke si noe om nå, sier sjefredaktør Johnny Hansen i Bladet Tromsø til NTB.

Både Tromsø og Nordlys hadde planene klare for trykking av tirsdagsavisen i Harstad dersom trykkeriet i Tromsø ikke kunne brukes.

- Det blir papiravis av Nordlys også i morgen. Men fra hvilket trykkeri og til hvilken tid, kan jeg ikke si noe om nå, sier sjefredaktør Hans Kristian Amundsen til NTB.
Framtid i Nords lesere i Nord-Troms må belage seg på at denne ukens tirsdagsavis kan bli onsdagsutgave.