Vant premie for lekestativ

Ingeniørstudentene Caroline Breidenthal og Arnstein Olsen vant en reisegavesjekk på 25 000 kroner for å ha konstruere et lekestativ.

Lekestativet skal bygges av barn i løpet av NCC Barnas Byggeskole i august. Den 22. juni ble reisegavekortet overlevert.

Rundt 45 barn vil delta på NCC Barnas Byggeskole i Arendal 14. og 15. august. I Arendal, Stavanger og Trondheim skal lekestativet bygges og gis til et veldedig formål i lokalsamfunnet. I Arendal er det Stinta skole som får lekestativet. Byggeskolen holdes på Hove på Tromøya, og elever fra Stinta skole vil delta sammen med NCC-ansattes barn.

Totalt vil over 210 barn delta på NCCs byggeskoler på fem steder i Norge i uke 33. På byggeskolen vil barna gjøre bygg- og anleggsaktiviteter, samt gjøre sommeraktiviteter.

Ingeniørstudenter
Caroline Breidenthal og Arnstein Olsen er ingeniørstudenter ved Høgskolen i Agder, og har utformet og prosjektert lekestativet. Det er Caroline Breidenthal som har hatt hovedansvaret for prosjektet, mens Arnstein Olsen har hjulpet til med design og sammensettingen.

- Det tok litt tid å utarbeide lekestativet. Det var mye å sette seg inn i når det gjaldt materialer, og ikke minst når det gjaldt regler for slike konstruksjoner, sier Breidenthal.

- Jeg gleder meg til å se om lekestativet blir slik jeg tenkte meg, og det er veldig spennende at barna skal sette det sammen, påpeker Breidenthal.

De to studentene mottok reisegavesjekken på 25 000 kroner den 22. juli i Arendal.

Bra konstruksjon
- Dette var en veldig bra konstruksjon, som godt beskrev helheten i et byggeprosjekt fra ide til ferdig produkt, sier prosjekteringsleder Thomas Owe i NCC.

Owe har vært faglig ansvarlig i juryen som kåret vinneren. Han mener lekestativet vil være en fin oppgave for barna å lage i løpet av byggeskolen.