Gjennomførte lille styrkeprøven på ett hjul

Mange påstår at Kjetil Juul Pedersen og Øivind Johansen sto for årets bragd i den lille styrkeprøven mellom Lillehammer og Oslo.

I motsetning til de andre syklistene, gjennomførte de den harde prøvelsen forrige helg på ett hjul.

Ikke rart at det var mange langs løypa som virkelig sperret opp øynene da etthjulskara tråkket forbi i regnværet. Det er ikke første gang Kjetil og Øyvind gjør seg bemerket med etthjulssyklene, men det er første gangen den gjennomfører denne styreprøven. De har tidligere også fullført Birken på ett hjul.

- Endelig er sesongens store mål gjennomført. I et forferdelig regnvær levde "Styrkeprøven" virkelig  opp til sitt navn. Det ble skikkelig tøft, spesielt når det ble så kaldt. Vi måtte kjøre hardt fra start for å holde varmen, forteller de to barskingene. I løpet av rittet forbrente de hele 14.000 kalorier.

Tungt på slutten
Ved Rudshøgda lå de 40 minutter foran skjema. Heldigvis ble regnværet varmere jo nærmere tigerstaden de kom. De holdt skjema de første 13 milene til Eidsvoll.

- Jeg skjønner nå hvorfor det er et mål for noen etthjulssyklister å bryte 100 miles (160 km)-barrieren. Det var på de siste tre milene det virkelig ble tungt, men vi fikk de tre milene etter at vi hadde brutt 160 kilometers-grensen, sier de. Øivind var sprekest utfor og Kjetil i bakken.

- Det er sånn vi er skapt kroppslig. Det gjelder å samarbeide fra start til mål. Det var nesten skummelt å holde igjen hjulet i tussmørket ned mot Hellerudsletta. Men vi klarte oss hele turen uten et eneste uhell, verken på kropp eller utstyr, sier Kjetil.

De hadde også med seg en egen følgesykkel og følgebil, som de etter eget utsagn ikke hadde klart seg uten.

Rittet på 190,61 km ble gjennomført på tiden 12:34:30 (sykkeltid: 10:30:00). Snittfarten ble på 18,15 km/t. Ca.14.000 kalorier ble brukt på turen, og det er mange marsipanpølser?)

Byggeindustrien sponser
Planen var at det to skulle gjennomføre hele rittet fra Trondheim til Oslo. Men Kjetil pådro seg en kneskade som ikke ble leget innen starttidspunktet.

Som du kan se av bildene er Byggeindustrien/bygg.no tungt inne som sponsorer for de syklistene.