Nordmenn splittet i synet på EU

41,8 prosent av befolkningen sier nå ja til norsk EU-medlemskap mens 48,2 prosent sier nei, viser en måling som Sentio har gjort for avisene Nationen, Klassekampen og Dagen.

Ifølge målingen er det små endringer siden mai. Ja-siden har gått fram fra 41,6 prosent til 41,8 prosent, mens nei-siden er uforandret med 48,2 prosent. Samtidig er det nå 10 prosent av befolkningen som ikke har noen mening om norsk EU-medlemskap, en liten nedgang fra 10,2 prosent i mai.

Bak tallene skjuler det seg en økning i antall kvinner som nå synes EU ikke er så ille som de tidligere har villet ha det til. Ikke siden april 2005 har flere kvinner ønsket at Norge skal melde seg inn i EU, viser målingen.

38 prosent av kvinnene er nå for EU-medlemskap, mens bare 30 prosent så positivt på unionen for to måneder siden. Flest kvinner sier likevel fortsatt nei til EU.

49 prosent av dem mener Norge bør holde seg for god til å bli medlem av unionen. Blant menn er det nå 46 prosent som sier ja til EU, mens 47 prosent sier nei.