Oslo kommune må betale erstatning til Veidekke

Oslo kommune er i Borgarting lagmannsrett dømt til å betale over 30 millioner kroner i erstatning til Veidekke etter at 400 kubikkmeter fjell raste ut i T-banetunnelen ved Hasle sommeren 2004.

Ulykken skjedde under byggingen av den nå åpnede T-baneringen og ble forårsaket av at Veidekke fjernet en bærende søyle av fjell. Bare flaks gjorde at ingen arbeidere mistet livet.

I 2005 kom saken opp for Oslo tingrett. Tingretten mente at Veidekke ikke hadde gjort noe annet enn det de hadde fått beskjed om og sendte regningen til Oslo kommune. Kommunen anket dommen.

Nå har Borgarting lagmannsrett kommet til samme resultat, skriver Aftenposten. Oslo kommune ville egentlig ha 35 millioner kroner i erstatning fra Veidekke, ettersom T-banen sto stille over lang tid etter raset. I stedet ender kommunen nå med å måtte betale over 30 millioner kroner.

Veidekkes advokat Harald S. Kobbe sier entreprenøren er tilfreds med utfallet av saken. Oslo kommune må nå vurdere om dommen skal ankes videre til Høyesterett, eller om kommunen skal godta den.

- Vi må konferere med kommuneadvokaten før vi beslutter om vi skal gå videre med dette. Jeg har ennå ikke fått satt meg inn i detaljene i rettens konklusjoner, sier direktør Knut O. Gabestad i Samferdselsetaten i Oslo kommune.