Stoltenbergs popularitet øker

Velgerne gir regjeringen en gjennomsnittskarakter på 3,3, viser en måling som Norsk Respons har gjort for Aftenposten. Statsminister Jens Stoltenbergs popularitet øker på målingen.

 

Toppkarakteren 6 kan regjeringsmedlemmene se langt etter, men gjennomsnittskarakteren på 3,3, som er den samme som den var for et halvt år siden, er likevel en trøst. Bondeviks regjering fikk i snitt 2,9 for to år siden, og de beste statsrådene fikk da 3,5.

På den ferske målingen er det utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) som ifølge velgerne gjør best jobb i regjeringen. Han får 4,7, samme karakter som velgerne ga ham på målingen for et halvt år siden. Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) er med en karakter på 4 nest best, i velgernes øyne. I desember fikk han 3,7.
- Jeg tar målingen som et uttrykk for støtte til regjeringens politikk og at vi innfrir valgløftene. Det er viktig at vi nå er verdens mest ambisiøse land i klimapolitikken. Men min holdning til målinger er at de går opp og ned, sier Stoltenberg til Aftenposten.

Opp og ned går det for flere av regjeringsmedlemmene. Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) går ned fra en karakter på 3,6 i desember til 3,4 nå i juni. Miljøvernminister Helen Bjørnøy (SV) øker fra 2,8 til 3, mens kunnskapsminister Øystein Djupedal (SV) så vidt klarer ståkarakter med 2,7. Det er dårligere enn i desember, da han fikk 2,9.