Uniteam til motangrep på Omsorgsbygg

Brakkeprodusenten Uniteam AS går til hardt verbalt motangrep og varsler erstatningskrav fordi Omsorgsbygg Oslo har besluttet å bryte kontrakten med firmaet etter at en bygning ved Refstad barnehage brøt sammen.

 

Daglig leder Lasse Heimdal i Uniteam skriver i et brev til Omsorgsbygg Oslo at bedriften betrakter dette som grovt kontraktsbrudd.

«Videre finner vi utsagnene om manglende tillit som krenkende. Etter Uniteams oppfatning dreier denne saken seg ikke om tillit eller mangel på tillit, men om en mulig feil av Uniteams underleverandør og eller Omsorgsbygg», heter det i brevet.

Uniteam mener at bedriften er blitt offer for en politisk prosess der det for kommunen muligens har vært viktig å vise handlekraft.
«Dette bekreftes blant annet av at Omsorgsbygg aldri har hatt noe å utsette på selve modulene Uniteam leverer. Dette indikerer videre at Omsorgsbygg er på jakt etter en syndebukk», skriver Lasse Heimdal.

Uniteam krever rett til å utbedre, bestrider at det foreligger erstatningsansvar, og at Omsorgsbygg har rett til å heve kontrakten.

«Vi varsler samtidig at Omsorgsbyggs håndtering av denne saken gir grunn for Uniteam til å kreve erstatning av Omsorgsbygg», heter det i brevet.