IKEA til Kristiansand og Larvik

IKEA ønsker å bygge nye varehus i Larvik og Kristiansand. Valget er basert på dialog med kommunene og grunneierne, og grundige analyser.

 

IKEA Norge har pekt ut tomter på Danebu, midt mellom Sandefjord og Larvik, og i Sørlandsparken Øst i Kristiansand, som de beste stedene for etablering av to nye IKEA-varehus.

- Vi har mange gode og trofaste IKEA-kunder både fra Sørlandet og Vestfold- og Grenlandsområdet og ønsker å bygge varehus i Kristiansand og Larvik for å komme nærmere disse kundene, sier Jon Simenstad, ekspansjonssjef i IKEA Norge.

IKEA har allerede mottatt tilbud om kjøp av tomt i Kristiansand og håper å sluttføre kontraktsforhandlingene i løpet av høsten. I Larvik er det startet opp en dialog med berørte grunneiere.

Optimal beliggenhet
Begge områdene har en optimal beliggenhet i forhold til hva IKEA har sett etter.
- Tomtene har en god plassering i forhold til kundene våre, bra infrastruktur, og med gode muligheter for utbygging i forhold til kommunale og regionale planer. De gode kollektivforbindelsene er også viktig for oss siden IKEA har som mål å oppnå en større andel kollektivreisende kunder, sier Simenstad.

Lyttende prosess
IKEA starter allerede høsten 2007 planleggingen av konsekvensutredningen og reguleringsarbeidet i nært samarbeid med kommunene og innbyggerne.
- Vi har stor tro på begge varehusprosjektene og er opptatt av å lytte til alle innspill i tiden som kommer for å oppnå et prosjekt som tar hensyn til de lokale forholdene, sier Simenstad.

Mange gode alternativer
Valget på Sørlandet sto mellom Kristiansand og Arendal, og i Vestfold/Telemark mellom Porsgrunn, Tønsberg og Larvik.

- Vi har hatt svært gode prosesser med alle involverte parter og det var kun marginale forskjeller som skilte alternativene, sier Simenstad.